2019. április 4., csütörtök

Erin Watt: Cifra palota

Erin Watt: Cifra palota (A Royal család 3.)

Halálos ellenségekből váratlan szövetségesek?
Két fiatal mindent megtenne azért, hogy megvédjék, ami számukra a legfontosabb.
Ella Harper eddig minden kihívással megküzdött, amit az élet az útjába sodort. Kemény és kitartó lány: mindennél fontosabb számára, hogy megvédje a szeretteit. Rég elvesztett apja felbukkanása és a barátja életének hajszálon függő összeomlása talán mégis túl nagy terhet jelent a számára.

Reed Royalnak gyorsan felforr az agyvize, és még gyorsabban jár el a keze. De most visszaüt rá, hogy eddig minden problémát erőszakkal oldott meg. Ha meg akarja menteni saját magát és a lányt, akit szeret, felül kell emelkednie gyötrő múltján és megtépázott hírnevén.
Senki sem hisz abban, hogy Ella túlélheti a Royalokat. Mindenki biztosra veszi, hogy Reed mindenkit tönkretesz.
Talán igazuk van.
Minden és mindenki összeesküdött, hogy szétválassza Ellát és Reedet. Meg kell találniuk a kiutat a törvény szorításából, muszáj megmenteniük a családjukat, és kideríteni az összes titkot a Cifra Palotában.
Az elsöprő sikerű Papír hercegnő és Megtört herceg folytatása.

A sorozat első része tetszett, magával ragadott, bár így utólag visszagondolva, átlagos NA történet volt. A második rész is elment egynek, de ott már kezdett egy kicsit apadni a sztori lendülete, a szereplők is ellaposodtak egy kicsit. Sajnos, azt kell mondanom, ez a rész még a másodiknál is silányabb volt.

A történet eleje nem nagyon kötött le, nem nagyon szeretem az ilyen szappanoperás helyzeteket. Úgy éreztem magam, mintha a Dallas új részeit nézném, vagy valamilyen dél-amerikai telenovellába csöppentem volna. Unalmas, lelkizős részek, feszültségek, és a jó öreg "mindenki kavart már mindenkivel" sztori jellemezte a történet nagy részét. Az egyetlen érdekes motívum Ella apjának felbukkanása és a kettejük közötti kapcsolat kiépülése, változása, fejlődése volt. Furcsa volt, hogy Ella mennyire elutasító a soha nem látott apjával már az elején, holott akkor még semmi rosszat nem tett a fickó. Aztán persze elővette a szigorú apa imidszét és tenyérbemászóan idegesítő lett.
Kapcsolódó kép
Forrás: pinterest
Egy másik érdekes szál a bűncselekmény köré épült, sajnos csak a végén derült ki egy fordulattal, hogy ki volt a gyilkos, addig megy a huzavona és a megaláztatás Reeddel kapcsolatban. Ellának meg egész idő alatt csak azon jár az esze, hogy végre ágyba bújjanak egymással, pedig Reednek most kissebb gondja is nagyobb ennél.

Sajnos azt kell mondanom, hogy a szereplők iszonyatosan sekélyesek lettek, a mellékszereplők is egyetlen tulajdonsággal jellemezhetőek. Egyedül Dinah meg a szurkolólány személyisége volt kicsit összetettebb, a többiek felejthetőek. Reed és Ella is ellapododtak, a többi tesónak meg mintha egyáltalán nem lett volna személyisége. az egész famíliából az apa az egyetlen értékelhető figura. Valerie szerelmi élete még jobban lekötött, mint Elláéké, szívesen olavstam volna még az ő románcáról. Közben Easton körül is kering egy titok, vajon melyik lány hívta fel magára a srác figyelmét? Úgy sejtem, ha a jövőbeli (már nem Ellára főkuszáló) Royal család-kötetek Eastonról és az ő szerelmi életéről fognak szólni.
Kapcsolódó kép
Kép forrása
A stílus egyébként nem lenne rossz, az tetszett, hogy Ella és Reed körülbelül egyforma arányban narrálják az eseményeket, bár annyira nem volt elkülöníthető a hangjuk. Itt-ott visszalapoztam, hogy kinek a fejében járok éppen. Maga az ábrázolásmód is lehetett volna kicsit részletgazdagabb, valami ezúttal hiányzott, talán a részletesebb leírásokat meg az átérezhetőbb érzelemábrázolást hiányoltam.

Maga a könyv külső megjelenése tetszetős, jó lett a magyar cím, eszembe juttatja a népi gyerekdalt. A tipográfia is jól néz ki, maga a borítókép szép, bár az én ízlésemnek túlságosan egyszínű és fakó. Az egész könyv esztétikusan kivitelezett, de akadtak benne nyomdai, helyesírási hibák, melyek zavartak egy kicsit. Bárcsak ez lett volna a legnagyobb hibája a könyvnek!

Összességében csalódás volt ez a rész, a sorozat kezdeti egyedisége átment valami elképesztően szappanoperaszerű kliséhalmazba. Hetekig olvastam, nem kötött le a szereplők sorsa, valahogy az egésznek megkopott a varázsa így a harmadik részre. Úgy éreztem, ezek a figurák már nem tudnak nekem újat mutatni. Ha lesz még folytatása a sorozatnak, nem hinném, hogy vevő lennék rá.

Értékelés:
Cselekmény, történet: 5/3
Karakterek: 5/3
Leírás, stílus: 5/4
Borító, küllem: 5/4

Összesen: 20/14

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:

Free Blog Templates