2018. április 26., csütörtök

Erin Watt: Megtört herceg


Erin Watt: Megtört herceg
(A Royal család 2.)


Kikötői ökölharctól az iskolai bunyóig: életek omlanak össze a csillogó-villogó palotában, miközben egy srác próbálja menteni a bőrét.
Reed Royalnak mindene megvan: vonzó külső, befolyásos család, sok pénz. Az elit gimiben sorbaállnak a lányok, hogy vele lehessenek. Ő viszont magasról tesz mindenkire, mert csak a családja érdekli – amíg Ella Harper be nem sétál az életébe.
Izzó gyűlölettel indul a kapcsolatuk, mert azt akarja, hogy az apja új nevelt lánya szenvedjen. De aztán minden átfordul valami egész másba. Közel akarja tudni magához Ellát. Biztonságban. Egy ostoba hiba miatt azonban Ella elmenekül a karjaiból, így káosz köszönt a Royal-palotára. Reed azon kapja magát, hogy összeomlik az egész világa. Ella már nem kíváncsi rá. Azt mondja, hogy csak tönkretennék egymást. Talán igaza van. (Könyvmolyképző)


A Papírhercegnő olyan durva függővéggel zárult, hogy elolvasása után rögtön követeltem a folytatást. Hozzá is kezdtem a Megtört herceghez, amint lehetőségem nyílt rá. Vártam, hogy megtudjam, mi késztette Reed-et arra, amit az első rész végén művelt és reméltem, hogy kapok rá magyarázatot. Szerencsére ez így is lett, és nem is kellett rá sokat várnom, hisz már az első fejezetben kiderült, mi történt. Megnyugodtam, fellélegeztem, és ami még jobb, a történteket Reed szemszögéből látjuk, ugyanis ebben a részben ő is narrátor lett. 

Ezúttal tehát két narrátorunk van: Reed és Ella. Ennek én nagyon örültem, ugyanis így sokkal jobban belelátunk Reed fejébe, érzéseibe, megtudjuk, mit érez Ella iránt, mik a tervei, szándékai és főképpen magyarázatot kapunk az első rész végi szívet tépő jelenetre. A Reed-szemszög arra is szolgált, hogy megtudjuk, mi történik a Royal-villában és az iskolában, amíg Ella távol van. Ki hogyan birkózik meg a hiányával, eltűnésével. 

Az idő telik, a történet halad előre, de ezekben a fejezetekben nem volt annyi izgalom. Ahogy telnek a hetek, a Royal-család és az iskola is teljesen a feje tetejére áll. Bevallom, túlzásnak tartottam, hogy Ella távozása ekkora lavinát indít el. A cselekmény alakulása tetszett, a könyv első fele kicsit lassabb, míg a vége megint felpörög, így egy egész jó kis íve van a történetnek. Az iskolai szívatások ezúttal is jelen vannak, de a családtagokról is egyre több titok derül ki. A lassabb részek mellett van benne olyan cselekményszál is, amely még izgalmasabb, mint az első rész, így szerintem ugyanúgy eléri az 5/4 szintet. 

Related image
Forrás: Pinterest
A szereplők sokat fejlődtek, változtak. Ella még mindig kedvelhető, ügyes, erős, talpraesett lány. Ám most a csalódás miatt bekeményít és elutasítja Reed közeledését, amir meg is tudok érteni. Viszont ismerve az igazságot, szurkoltam Reed-nek, hogy hódítsa vissza a lányt. Ebben a részben sokkal jobban megkedveltem Reed-et és a tesókat is, főleg Eastont. Ő nagyon sok vicces beszólással járult hozzá a humor-faktor emeléséhez. Gideon szála is érdekesen alakult: már az első részben is lehetett sejteni, hogy ő titkol valamit, most pedig fény derül a titkára. Kíváncsi vagyok, hogy fogják megoldani ezt a helyzetet. Az ikrek ugyanolyanok, mint eddig, Callumról viszont egyre több dolog derül ki és még mindig nagyon kedvelem a figuráját, sőt, még tovább emelkedetta szememben az Ella iránti féltő gondoskodása és a fiai iránti szeretete miatt. Remélem, sikerül leküzdenie az alkoholizmusát és végre rendbe hozni a kapcsolatát a fiaival, hogy újra boldog család lehessenek. A könyv végi események megint jó sok agyalnivalót adnak, várom a folytatást. 

A könyv külső megjelenéséről ugyanazt mondhatom, amit az előző részről: gyönyörű a borító, jó a fordítás, minőségi a kiadvány. Könnyen, gyorsan olvasható. Az írói stílus ezúttal még jobban bejött, sokkal több a humoros rész és a két szemszög is elkülönül, ami jót tett ennek a sorozatnak. A könyvben megjelenő társadalmi és erkölcsi problémák szépen ki vannak bontva. Tetszett az is, hogy a szex mint téma nem jelent meg olyan sokszor itt, mint az előző részben, bár itt is sok szó esett róla. Sokféle érzelmet vonultatott fel a mű, és elég hitelesen sikerült azokat átadni. Az erotikus részek sem voltak túltolva. A két írónő (egyikük Elle Kennedy) együttműködéséből ismét jó kis könyv született. 

Ajánlom mindazoknak, akik szeretik az érzéki, de érzelmes könyveket, és bepillantást szeretnének nyerni a gazdag diákok, valamint egy szétesőben lévő család életébe. A harmadik rész Twisted Palace néven jelenik meg külföldön, várhatóan az is jön majd magyarul a Könyvmolyképzőnél. Kíváncsian várom!

Értékelés:
Tartalom, cselekmény: 5/4
Karakterek: 5/4.5
Stílus, leírás, humor: 5/4.5
Borító, küllem: 5/5

Összesen: 20/18

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:

Free Blog Templates