2018. november 6., kedd

Leisa Rayven: Megtört Júlia


Leisa Rayven: Megtört Júlia
(Starcrossed 2.)

CASSIE Taylor éveken át küzdött, hogy elfeledje ETHAN Holtot, élete legnagyobb szerelmét. 
Mikor a fiú nem volt képes viszonozni a mély érzelmeket, és elhagyta őt, Cassie énjének egy darabja is együtt halt a szerelemmel. Legalábbis úgy hitte. 
Most ő és Ethan főszereplőként lépnek a Broadway színpadára, Ethan pedig eltökélte, hogy visszaszerzi Cassie-t. 
Azt állítja, megváltozott, és most már képes kimondani, amit évekkel ezelőtt még nem mert.
De Cassie tud-e újra hinni neki? Miben különböznének a mostani nagy szavak a régiektől? 
Ethan tisztában van vele, hogy nem változtathatja meg a múltat, melyben annyi fájdalmat okozott, de a jövő érdekében még léphet: csupán meg kell győznie Cassie-t, hogy valóban összetartoznak.

Tovább folytatódik Ethan és Cassie története. Rögtön az első rész után kezdtem is olvasni a másodikat, ez a kötet még az elsőnél is gyorsabban olvastatta magát. A múltbeli szálon megtudjuk, mi történt főszereplőinkkel az első szakításuk után, hogyan és miért jöttek újra össze, majd hogyan törte össze megint Cassie szívét Ethan. A jelenbeli szálon pedig megy tovább a történet: Ethan próbálja visszahódítani Cassie-t.

Engem mindkét szál nagyon érdekelt, mindkét idősíkon izgalmas események történtek. Ez a könyv jobban tetszett az elsőnél. Bár a pontjaim nem ezt tükrözik, az első részt is kedveltem, de ez még jobban megfogott. Ezúttal is jók voltak a színházi jelenetek, a próbák, ennek örültem, mert szeretem a színház világát. 
Kapcsolódó kép
Kép forrása
Karaktereink is sokat fejlődtek, a múltbeli szálon is felnőttesebbek lettek a szereplők, a jelenben pedig még érettebben viselkednek. Sajnáltam Cassie-t és tökéletesen meg tudtam érteni, m iért nem akarja odaadni a szívét annak, aki már kétszer így megbántotta, de egyértelmű volt, hogy Ethan nélkül nem lehet boldog. Cassie most pontosan olyan állapotban volt, mint Ethan az első részben: elhagyva, összetört szívvel, önbizalomhiányosan, lelkileg kiüresedve és félve a további csalódástól. Ethan pedig végre felnőtt a feladathoz, hogy Cassie méltó párja legyen: magabiztos, kiegyensúlyozott és kész felvállalni, hogy ő hozza rendbe a kapcsolatukat, ha már egyszer (vagyis kétszer is) ő tette tönkre. 

A mellékszereplők most is jópofák, kedveltem Avery-t, továbbra is nagy kedvencem Tristan és Ruby. Elissa, Ethan testvére is érdekes karakternek tűnik, róla szól majd a sorozat harmadik része, az Álnok szerelem. Alig várom, hogy olvashassam. Nem bánom, hogy az nem Ethanékről szól majd, belőlük elég volt két hosszú kötet. Örülök, hogy a szerző nem róluk akar lehúzni még egy bőrt, hanem újabb karaktereket dolgoz ki. 

A stílusra ezúttal is igaz a fiatalos-káromkodós jelleg, de néhol vicces is. Nekem mondjuk sok volt a káromkodás, de hát én már csak ilyen lelkületű emberke vagyok. Egy-két poén töri meg a történet amúgy uralkodó drámaiságát. Szomorkás hangulat váltakozik a fülledt jelenetekkel, közben minden nyakonöntve sorsszerűséggel és keserűséggel, valamint szirupos szerelemmel. Ez így elég furcsa koktélnak tűnik, mégis elég finom ahhoz, hogy emészthető legyen. 
Képtalálat a következőre: „cassie taylor ethan holt”
Külföldi borító
A kiadvány minősége javult az első részéhez képest. A második könyv borítója sokkal jobb, mint az elsőé. Nem annyira alpári, de azért kellőképpen szexi. Utal a könyv tartalmára, mégsem ízléstelen. A fordítás most is magyartalan néhol (megint itt a "fogalmatlan" jelző), de alapjában véve elkapja a könyv ritmusát és hozza a fiatalos stílust. Akinek bejött az első rész, ugyanolyanra számíthat. 

Összességében mindkét rész tetszett. Nem tökéletes, de szerethető történet, emlékezetes szereplők jellemzik. Ez a könyv szépen lezárja Ethan és Cassie történetét. Igazi érzelmi hullámvasút mindkét kötet. Az erotikus jelenetek jól felépítettek, a szereplők cselekvései illenek a lelkiállapotukhoz, az érzelemábrázolás remek. Ajánlom a new adult irodalom kedvelőinek és színház-, valamint Shakespeare-rajongóknak. Várom a harmadik részt, Elissa sztoriját. 

Értékelés
Cselekmény, történet: 5/4
Karakterek: 5/4
Leírás, stílus: 5/3
Borító, külle, fordítás: 5/4

Összesen: 20/15

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:

Free Blog Templates