2019. február 19., kedd

Kresley Cole: Dead of Winter

Kapcsolódó kép

Kresley Cole: Dead of Winter (Arkánum krónikák 3.)

Can Evie convince her rival loves to work together? Their survival depends on it in this third book of #1 New York Times bestselling author Kresley Cole's Arcana Chronicles, a nonstop action tale of rescue, redemption, and a revenge most wicked.
Heartbreaking decisions
Evie was almost seduced by the life of comfort that Death offered her--until Jack was threatened by two of the most horrific Arcana, The Lovers. She will do anything to save him, even escape Death's uncanny prison, full of beautiful objects, material comforts...and stolen glances from a former love.
Uncertain victory
Despite leaving a part of her heart behind with Death, Evie sets out into a frozen and perilous post-apocalyptic wasteland to meet up with her allies and launch an attack on The Lovers and the vast army they command. Such formidable enemies require a battle plan, and the only way to kill them once and for all may mean Evie, Jack, and Death allying. Evie doesn't know what will prove more impossible: surviving slavers, plague, Bagmen and other Arcana--or convincing Jack and Death to work together.
Two heroes returned
There's a thin line between love and hate, and Evie just doesn't know where she stands with either Jack or Death. Will this unlikely trio be able to defeat The Lovers without killing one another first?

Kresley Cole Arkánum krónikák című sorozatának első két része annyira tetszett, hogy nem bírtam várni a harmadik rész évek óta húzódó magyar megjelenésére, hanem angolul olvastam el a folytatást. Összességében nem csalódtam az írónőben, a könyv világában és a karakterekben sem. Jöhet is a negyedik rész!  

A regény az előzőekhez hasonlóan sok izgalmat tartogat. A pörgős cselekmény ismét letehetetlenné teszi a könyvet. Az eddigi kötetek mind függővéggel zárultak, itt sincs ez másképp. A könyv úgy indul, hogy Evie a Halált kicselezve megszökik, hogy megmenthesse Jack-et, aki a gonosz és perverz Szeretők kezébe került. A könyv első fele Jack megmentése körül forog, majd belecsöppenünk egy újabb küldetésbe a perverz ikrek ellen. A szereplők célja az ő kiiktatásukra irányul a könyv nagy részében. A könyv többi részében Evie a szerelmi életével, a nagymamája megtalálásának vágyával és a játék leállításának lehetőségeivel foglalkozik. Legfőbb célja, hogy a többi kártyalappal ne kelljen legyilkolniuk egymást egy véres küzdelemben, és ehhez a céljához gyűjti a szövetségeseket, akik szintén nem akarnak ölni vagy meghalni. 
Kapcsolódó kép
Evie és a Halál
Forrás: pinterest
Nem zavart, hogy a könyv kb. harmada a szerelmi háromszögről szól, mialatt Evie képtelen döntésre jutni a két pasi között. Igazság szerint mindkét srác kedvelhető, mindkettő más miatt vonzó, de bevallom, én is nehezen jutottam volna döntésre. A könyv nagy részében eldöntetlen a szerelmi háromszög, a karakterek között romantikus beszélgetések zajlanak. Jelen van a vágyódás, a sóvárgás és szép számmal akadnak túlfűtött jelenetek, de nem történik komolyabb testi kontaktus a szereplők között. 

A cselekmény néhol igen erős, a durva kínzások miatt a YA felső határát súrolja. Mint tudjuk a Szeretők szadista perverzek, a beteg lelkükből kapunk ízelítőt, ez néhány olvasónak kicsit sok lehet. Közben feltűnik egy új ellenség, a Császár (Emperor), és egy lehetséges új szövetséges, Kirké (Circe). Nem tudom, hogy fogják fordítani a nevét magyar változatban. 

A könyv tele van feszültséggel, előtérbe kerül a barátság szál, a bizalom és a megbocsátás kérdésköre. A két pasi hol drámai, érzelemteli, hol pedig vicces rivalizálása kifejezetten jót tett a könyvnek, akadt sok beszólogatás, később pedig már mintha egyfajta szövetség vagy akár barátság alakult volna ki a két rivális fiú között. 
Képtalálat a következőre: „dead of winter cole evie jack”
Aric, ahogy én képzelem
Forrás: pinterest
Jack nagyon sokat változott az előző részekhez képest, sokkal magabiztosabb, tettrekészebb lett, elkezdett másokkal is törődni, tenni akar valami jót. Minél több embert szeretne megmenteni, közben kész harcolni Evie szerelméért, holott a lány már összejött egy másik sráccal. Aric is elég megbocsátó, azt hittem, jobban ki fog akadni amiatt, hogy Evie elkábította és otthagyta, hogy visszarohanjon az előző pasijához. De mindkét srác karakterét nagyon szeretem, ahogy Evie-t is. Ritka az ilyen bátor, tettrekész hősnő, aki néha ugyan bizonytalan, de általában nem ijed meg, ha cselekedni kell. Evie legnagyobb félelme azonban az, hogy újra elhatalmasodik rajta a gonosz énje, korábbi Arkánum alteregója, a Vörös boszorkány. Minél több és durvább dolgot tesz meg azért, hogy megmentse azokat, akikkel törődik, mintha veszítene az emberségéből és egyre közelebb kerülne a kontrollálatlan gyilkológép-énjéhez, amit - érthető okokból - nem szeretne. A könyv végi újabb durva függővég után úgy érzem, Evie-ben egyre jobban felszínre fog törni a kegyetlen énje. 
Kapcsolódó kép
A Császárnő (Evie)
Forrás: pinterest
A mellékszereplők is jól kidolgozott jellemek. Bírom a vagány Selenát, a vicces Finnt, és persze Matthewt, aki még a szokásosnál is sejtelmesebb. A Szeretők megfelelően kegyetlenek és perverzek voltak, de beláthatunk a szándékaikba és megismerjük motivációjukat, valamint kiderül előttünk Evie múltjának egy részlete is. Érdekesnek tűnnek az új karakterek is, Tess, Kirké és Richter is, akivel a későbbiekben bizonyára összecsap majd Evie (és csapata). 

A szerző stílusa magával ragadó, a történetvezetés izgalmas, a megfelelő helyen vannak a pörgősebb és a lassabb részek. Érzékletesek a leírások, és az érzelmi ív is jól van felépítve. Rengeteg feszültség, izgalom, dráma és romantikus rész keveredik a könyvben, tökéletes arányban. Nagyon sokféle veszély leselkedik hőseinkre, soha nincsenek biztonságban, és mikor azt hiszik, minden rendben, akkor is történhetnek rossz dolgok. Hihetetlenül nagy fantáziával és profin van megoldva az egész világ, a cselekmény, a karakterek, az érzelmek. Lenyűgöző, amit az írónő ezzel a sorozattal letett az asztalra. Alig várom a következő részt, már kezdem is. 
Képtalálat a következőre: „dead of winter cole evie jack”
Ilyennek képzelem Jack-et
Forrás: pinterest
Mivel magyar kiadás még nincs, csak az eredeti verzió külsejéről tudok nyilatkozni. Mivel e-book formában orvastam, nem tudom, milyen a minősége a papír alapú változatnak, csak a borítóról tudok véleményt mondani. A borítóképben semmi különleges nincs, a kopár fák, a füst, köd és a szürke égbolt utalnak ugyan a történet világára, de az egész eléggé semmitmondó. Ha az magyarul így jelent volna meg, nem örültem volna. 

A cseppet sem különleges borítót leszámítva összességében nagyon tetszett a könyv. A romantikus, posztapokaliptikus YA fantasy kedvelőinek ajánlom ezt a könyvet, illetve az egész sorozatot. Kresley Cole rajongóinak és a szerelmi háromszögek kedvelőinek biztosan tetszeni fog. Én nem csalódtam, még mindig nagy kedvenc a sorozat.

Értékelés
Történet, cselekmény: 5/5
Karakterek: 5/5
Leírás, stílus: 5/5
Borító, küllem: 5/4

Összesen: 20/19

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:

Free Blog Templates