2019. március 25., hétfő

Kresley Cole: The Dark Calling

Képtalálat a következőre: „kresley cole the dark calling”

Kresley Cole : The Dark Calling
(Arkánum krónikák 5.)

New intrigues, adventures, and stunning revelations fill the penultimate installment of #1 New York Times best-selling author Kresley Cole’s electrifying Arcana Chronicles.

In a world teetering on the edge . . .
When Evie receives life-changing—and possibly game-changing—news, she has trouble believing it. Why doesn’t she feel any different? Is it possible someone she trusts might be lying?

With enemies at every turn . . .
Tensions seethe inside the castle of lost time as Evie starts to doubt her own sanity. Answers can be found outside their stronghold, but will Death help her find them—or prevent her from learning the truth about her future and Jack’s possible survival?

Darkness beckons. 
A mysterious, sinister power begins to affect the Arcana in its path. Forced out into the wasteland alone, Evie must depend on unexpected allies. But as a battle with Richter looms, can her new alliance defeat the Dark Calling before hell reigns on earth?

Kresley Cole Arkánum krónikák sorozatának legújabb része ez a kötet, és tudtommal már csak egy rész van hátra a sorozatból, amely idén augusztusra várható, és a From the grave címet fogja viselni. Én személy szerint már nagyon várom, hogy megtudjam, mi lesz a vége. De koncentráljunk a The Dark Calling című részre! Elöljáróban annyit mondhatok, hogy nem csalódtam az írónőben, ezt a sorozatot még mindig szeretem. 

Nagyon nehéz spoilermentesen írni erről a részről, főleg úgy, ha nem akarom lelőni az előző részekkel kapcsolatos fordulatokat sem. De megpróbálom. Nos, a könyv elején Evie olyan dologgal szembesül, ami az egész életét megváltoztatja: plusz még ott van az a kérdés, mégis hogyan lehetséges ez, ugyanis ő mindent megtett annak érdekében, hogy ezt elkerülje. Az, hogy hogy történt meg mégis, újabb kérdéseket vet fel és Evie megkérdőjelezi még saját épelméjűségét is, közben azon agyal, vajon bíznak-e benne és racionalitásában a barátai. Ám nem ez az egyetlen dolog, ami zavarja Evie-t, ott van még a Matthew által mutatott dolog is, ami megint csak elbizonytalanítja Evie-t és  - noha felébred benne a remény - ezáltal még jobban azt gondolja, talán beleőrült a sok stresszbe. Vagy a többiek gondolják ezt róla. Éppen most, mikor a legjobban meg kellene bízniuk a lányban, lehet, hogy minden Evie ellen szól majd és barátai ellene fordulnak, ahogy a nagyanyja megjósolta? A nagymama zavaros jóslatai is új értelmet nyernek, ami még bonyolultabbá teszi a helyzetet. 
Kapcsolódó kép
Forrás: pinterest
Sajnos nem tudok több konkrétumot írni a cselekményről anélkül, hogy spoilereznék, szóval elég legyen annyi, hogy ez a könyv igazi érzelmi hullámvasút. Főleg az elején vannak igazán érzelmes jelenetek, mikor a szereplőknek dönteniük kell, kiben bíznak, kinek hisznek, hogyan viszonyulnak az új fejleményekhez, és miféle jövőre van kilátásuk. Aztán jön egy szívet tépő nagy fordulat, ami teljesen felborítja az eddigi állást, és minden más lesz, mint eddig. Hihetetlenül izgalmas volt ez a rész, közben az érzelmi oldal is durván megérinti az olvasót. Aztán ott van a könyv közepe, amely kicsit lassabb folyású, de sok minden történik a karakterek lelkében és egymáshoz fűződő kapcsolatukban. Evie és barátai sokat szenvednek, mire sikerül egy kissé legalább nyugodt helyre kerülniük, ám ott sincsenek biztonságban. 

Újabb bonyodalmat jelentenek a minor arcanák (kis arkánumok), és hőseink még Richterrel is megvívnak szemtől szemben, ám ez még nem a végső összecsapás. Ahhoz még előbb le kell győzniük egy másik félelmetes, nagyhatalmú ellenséget, ám ez Evie-nek nagyon sokba kerülhet: ahhoz, hogy erősebb legyen, át kell adnia magát a Vörös boszorkánynak és kétséges, hogy visszatalál-e önmagához. Egyszóval izgalmakban, harcokban, konfliktusokban és összecsapásokban most sincs hiány. Szokás szerint ezúttal is hangsúlyos az arkánum-harc mellett az érzelmi oldal, a romantika, a barátság-bizalom kérdésköre is. 
Kapcsolódó kép
Forrás: twitter.com
Spoileres bekezdések!!!
A karaktereket még mindig szeretem, Evie nagyon a szívemhez nőtt, bár most már kezdek eljutni arra a pontra, hogy a szerelmi háromszög kérdésében ennyire bizonytalan. Az a legrosszabb, hogy teljesen megértem, a helyében én sem tudnám, mit csináljak, kit válasszak, hisz mindkét srác illik hozzá valamilyen módon és mindketten megérdemelnék a boldogságot. Remélem, a szerző kitalál valami olyan végkifejletet, amelyben mindhárman boldogok lehetnek és megkapják, amire vágynak. Kedvelem Jack-et, bár sokat változott az eddigiek során, szinte felnőtt Evie-hez és az előttük álló jövőhöz. A bajkeverő cajun fiúból szerető, önfeláldozó, fegyelmezett, kedves, megbízható pasi lett, akire minden helyzetben lehet számítani. Aric pedig most is őszinte, becsületes, de annyira új neki a boldogság, hogy szinte el sem hiszi, hogy őt valaki tényleg szeretheti. Evie és ő is küzdenek a démonaikkal, múltbeli bűneikkel és sérelmeikkel, melyek beárnyékolják közös jövőjüket. Vajon túl tudnak rajta lépni, és új lappal kezdeni? Kíváncsian várom. 

A mellékszereplők nagyon egyediek, mindenkinek van saját célja, jellegzetes tulajdonsága, stílusa. Mindenki sokat szenvedett, újabb szövetségek, barátságok alakulnak. Sajnos egyik szereplő meghalt, akit nagyon fogok hiányolni. Szeretném, ha most már mindenki túlélné, és úgy érne véget a játék, hogy mindenki boldogan élhet egy normális világban. Megértettem Lark fájdalmát, ebben a lányban több van, mint amit eddig láthattunk. Aranyos volt Gabe gyors és önzetlen segítsége, valamint Joules, aki kötekedő poénjai ellenére sokat segített Evie-nek. Megismünk egy újabb arkánumot Kentarch személyében, aki a feleségét keresi, az ő tragédiája is érdekes dolgokat tartogathat még. Végre láthatjuk Richtert is, és megtudjuk azt is, ki az aktiválatlan arkánum, azaz az Akasztott ember kártya. Circe és Matthew továbbra is titokzatos és rejtélyes marad, nem tudni mi a céljuk, mit miért tesznek, ám úgy gondolom, Matthewnak van egy nagyobb terve, annak rendeli alá a barátait, akkor is, ha néhányukat fel kell áldoznia érte. Mindent egybevéve a szereplők nagyon érdekes és összetett figurák. 
Spoiler vége
Képtalálat a következőre: „kresley cole arcana chronicles”
Forrás: pinterest
Az ábrázolásmód könnyen érthető, szemléletes. A stílus a szokásos, magával ragadó, egyszerű, gördülékeny. Olvastatja magát a könyv, bár ezúttal kicsit túlzottan agyalósnak találtam Evie gondolatait. Sok mindenen gondolkodik, és még ő maga sem biztos magában, vagy abban, mit csinál vagy mit kellene tennie. Tetszett, hogy most nem csak Evie szemszöget kaptunk, hanem beleláthattunk három másik szereplő fejébe is, pl. Aricéba, vagy épp az Akasztott emberébe. Örültem ennek a megoldásnak, mert sokkal jobban meg lehetett így érteni, mi történik a háttérben, vagy a másik szálon. Egyre több dologra derül fény, de még mindig vannak megválaszolatlan kérdések.

A könyv borítója szép, de megint csak nem lett kedvenc. Mivel e-bookban olvastam, nem tudok a kötésminőségről nyilatkozni, csak a borítóképről, de az illik a könyv tartalmához. Az égő, vulkanikus lávával borított táj Richter képességeire utal, a színvilág is illik a történethez. Az összes eddigi rész közül azt hiszem, a Poison Princess, aztán az Arcana Rising borítója tetszett a legjobban, ez következik utánuk. A felirat is esztétikus, a tipográfia tetszetős.

Összességében ez egy elég jól sikerült rész volt, bár már érezni, hogy a történet kezd kifulladni. Sokszor ugyanazokat a köröket futjuk, a szereplők sokat agyalnak ugyanazokon a problémákon. A két pasi közötti választás megint halogatódik, a Richterrel való összecsapás újból eltolódott. Közben, mivel a kisebb arkánumok is mozgolódnak, tervezgetnek, hamarosan eljön a játék vége, és nem tudjuk, a szereplők számára mit jelent ez. Kíváncsi vagyok mindenki jövőjére és a világ sorsára. Mindent egybevéve egy kedvenc sorozat jó része volt ez a kötet, nem a legjobb az összes közül, de a színvonal megmaradt. Várom az utolsó részt!

Értékelés
Történet, cselekmény: 5/4.5
Karakterek: 5/5
Leírás, stílus: 5/4.5
Borító, küllem: 5/4

Összesen: 20/18

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:

Free Blog Templates