2019. március 20., szerda

Kresley Cole: Day Zero

24419968
Kresley Cole: Day Zero (Arkánum krónikák 3.5)

Arcana means secrets, and these Arcana Chronicles short stories from #1 New York Times bestselling author Kresley Cole are filled with them. Experience firsthand the beginning of the end and behold the apocalypse through the eyes of characters you only thought you knew. 

Ashes to ashes . . .
Evie Greene’s story of the Flash is just one of many. All over the world, those connected in some way to the lethal Arcana game—like Death, Jack, and Fortune—must first survive a horrifying night of blood and screams. 

We all fall down.
Some will have to grapple with new powers; all will be damned to a hellish new existence of plague, brutality, desolation, and cannibalism. Find out who they lost, why they endure, and what they sacrificed in order to live past Day Zero. . . .

A Day Zero Kresley Cole Arkánum krónikák című sorozatának kiegészítő kötete. Egy afféle kalauz és novelláskötet keveréke, amelyből megtudhatunk sok mindent a sorozat világáról, az Arkánumok játékáról, annak eredetéről és egy összefoglalót minden egyes kártyalapról, megemlítve ikonukat, hívószavukat, képességeiket. Ezen kívül sok mindenkiről olvashatunk egy rövid novellát azzal kapcsolatban, hogyan is töltötte a Villanás napját, milyen élete volt előtte, és mi történt vele, mikor eljött a világvége. 

Nagyon érdekesek voltak a novellák, apró szösszenetek. Jó volt olvasni az egyes szereplőkről, ezáltal jobban megismerhettük őket, személyiségüket, életkörülményeiket, motivációjukat. Akadtak hihetetlenül izgalmas sztorik, míg mások egészen drámaiak és szívfájdítóak voltak. Mindegyik tetszett. 
Kapcsolódó kép
Forrás: instagram
Jack szemszögéből is olvashatjuk a Villanás napját, megtudjuk, hogyan sikerült a fiúnak túlélnie azt a bizonyos napot. Érdekesség, hogy kapunk Aric előéletével kapcsolatos fejezeteket is, ezeket is ajándékként éli meg az ember. De a többi, eddig már ismert szereplő is új megvilágításba kerül amiatt, hogy új információkat tudunk meg róluk. A karakterek egymástól jól elkülöníthetőek, annak ellenére, milyen sok figurát mozgat az írónő. Nagyon sok mindenkit megkedveltem ezúttal is, korábbi kedvenceim mellett.

A könyv elolvasását nem javaslom túl hamar a sorozat köteteihez képest. Igaz, hogy időben az első rész eseményeihez tehető, azonban spoileres lehet a további részekre, így leginkább talán a harmadik vagy a negyedik kötet után érdemes olvasni, előbb semmiképp!

A könyv színvonalas, rövid, izgalmas történetek egymásutánja. Kresley Cole igazán profin, magával ragadóan ír. A szöveg gördülékeny, néhány óra alatt elolvastam annak ellenére, hogy angolul egy fokkal azért lassabban olvasok, mint magyarul. 
Kapcsolódó kép
Kép forrása
Mindenképpen megéri elolvasni, egyáltalán nem bántam meg, hogy kézbe vettem. Az egyetlen zavaró dolog az volt benne, hogy megint benne van a Villanás Evie szemszögéből is, pedig azt már olvastuk egyszer az első kötetben. Bár most így őjraolvasva, újabb értelemmel gazdagodott a sztori és olyasmi is feltűnt, ami első olvasáskor nem. Igazi pluszt ad a sorozathoz, valódi csemege annak, aki nem bírja már kivárni a következő részt. Én most kezdem az ötödik részt, de a hatodikat már nagyon várom. 

A könyv külleme nem a legesztétikusabb, de ha számításba vesszük, hogy a világvégéről szól, akkor már érthető a szürkeség, a hamu és a kopárság. A színvilág nem a kedvencem, de a cím betűtípusa szép, és a könyv is igényesen néz ki kívül-belül.  

Ez egy hihetetlenül jó sorozat, minden a helyén van benne. Átgondolt, remekül megszerkesztett, összetett, misztikus, elgondolkodtató, tele van titkokkal, árulással és rejtélyekkel. A romantika is jól illeszkedik a történetbe. Sosem tudhatjuk, mit tartogat számunkra ez a világ és a karakterek. Rengeteg kérdés merül fel, de mikor válaszokat kapunk, csak mág több kérdésünk lesz. Egyszerűen elképesztó, amit a szerző művel ezzel a sorozattal, nagy kedvencem lett.

Értékelés: 
Tartalom, cselekmény: 5/4.5
Karakterek: 5/5
Leírás, stílus: 5/5
Borító, küllem: 5/4

Összesen: 20/18.5

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:

Free Blog Templates