2019. március 5., kedd

Kresley Cole: Arcana Rising

Képtalálat a következőre: „arcana rising”

Kresley Cole: Arcana Rising (Arkánum krónikák 4.)

Losses mount and deadly new threats converge in this fourth action-packed tale of the Arcana Chronicles by #1 New York Times bestseller Kresley Cole.

When the battle is done . . . 
The Emperor unleashed hell and annihilated an army, jeopardizing the future of mankind--but Circe struck back. The epic clash between them devastates the Arcana world and nearly kills Evie, separating her from her allies.

And all hope is lost . . . 
With Aric missing and no sign that Jack and Selena escaped Richter's reach, Evie turns more and more to the darkness lurking inside her. Two Arcana emerge as game changers: one who could be her salvation, the other her worst nightmare.

Vengeance becomes everything. 
To take on Richter, Evie must reunite with Death and mend their broken bond. But as she learns more about her role in the future--and her chilling past--will she become a monster like the Emperor? Or can Evie and her allies rise up from Richter's ashes, stronger than ever before?

Még mindig szeretem ezt a sorozatot és nagyon sajnálom, hogy itthon mindössze két része jelent meg, az is csak mérsékeltebb sikerrel. Nem tudom, a kiadó tervezi-e a folytatást, mindenesetre én örülnék, ha kapna még egy esélyt. A történet összetett, a cselekmény izgalmas, fordulatos, a karakterek egyediek és szerethetőek, és még a szerelmi háromszög sem annyira bosszantó. 

A sorozat negyedik része, az Arcana Rising is izgalmasan indul, akárcsak az előző kötet. Evie-nek hatalmas katasztrófával kell szembenéznie, miközben az életéért küzd. Barátaival elveszítik egymást, nem tud velük kapcsolatba lépni, közben fájdalmas veszteségeket kell feldolgoznia. Evie mindent megtesz, hogy helyrehozza a múlt tragédiáit, ehhez azonban elszántnak és könyörtelennek kell lennie, vagyis át kell engednie magát a Vörös Boszorkány uralmának. Ám ez azzal a veszéllyel fenyeget, hogy Evie nem lesz többé önmaga, hanem vérszomjas Arkánummá változik. 

Spiolermentesen ennyit tudok írni a történetről. A sztori eleje és vége izgalmasabb, a közepe táján inkább gondolkodós, lelkizős, tervezgetős részek vannak. A romantika is a könyv második harmadában a leghangsúlyosabb. Evie mindent megtesz, hogy valamit helyrehozzon, megmentse a szeretteit, azonban akadályokba ütközik. Ám szövetségesekre is lel, új szereplők tűnnek fel a színen, és korábbi kapcsolatok is más megvilágításba kerülnek. 
Képtalálat a következőre: „arcana rising evie jack”
Forrás: tumblr
Megismerkedünk eddig nem látott Arkánumokkal, de a titokzatos Császárt még nem látjuk személyesen. Az egész történetet áthatja a bizonytalanság: kiben lehet megbízni és kiben nem, ki a barát, szövetséges, és ki az ellenség? Szinte minden szereplő hozzáállása megkérdőjelezhető, így Evie-nek nagyon résen kell lennie, ha életben akar maradni és véget akar vetni a játéknak. Azt hitte, ebben segítségére lehet nagymamája tudása, de ő - ahogy szerintem az várható volt - a győzelemre, a többiek megölésére, nem pedig minden társa megmentésére akarja felkészíteni Evie-t. Sok a feszültség és a bizalmatlanság a szereplők között, ráadásul újabb bonyodalmakkal kell szembenézniük: a Császár gonoszsága, Matthew mindentudása, a kisebb arkánumok szerepe, a világ és az emberiség pusztulásának veszélye. És persze ott van Evie szerelmi életének dilemmája is. Összességében van min izgulni, és sok-sok megválaszolatlan kérdés marad a következő részekre. 

A karakterek még mindig olyanok, mintha régi ismerőseim lennének, mindenkiről tudom, kb. hogyan fog reagálni az adott helyzetben. Ugyanakkor mindenkiben benne van a fordulat lehetősége. Előfordulhat, hogy barátnak mutatkozó ellenséggel van dolga a főhősnőnek, de az is lehet, hogy segítséget kap attól, akiben nem bízott, vagy aki már ártott neki. Evie múltjának részletei is feltárulnak előttünk, újabb titkokra derül fény. 
Képtalálat a következőre: „arcana rising evie jack”
Aric
Forrás
Szerelmi téren is történik előrelépés, és bár egyrészt boldogok a szereplők, másrészt van egyfajta baljós előérzete az olvasónak. Úgy érezzük, valami nincs rendjén, ehhez hozzá jön még a tudat, hogy mi olvasók tudunk valamit, amit a főszereplő nem, és ha tudná, bizony nem biztos, hogy így alakulnának a dolgok. Mindenesetre a boldogság pillanatait örömmel olvastam, ráfért már a szereplőkre egy kis boldogság ebben a borzalmas és küzdelmekkel teli világban. 

Az írónő stílusa megmaradt: pörgős, magával ragadó. Az érzelmeket is hűen ábrázoló stílus és a képszerű leírások miatt könnyen elképzelhetőek az események, helyszínek. Az egész sorozat olvasása közben az volt az érzésem, mintha egy sorozatot néznék, szinte magam előtt látom a történéseket, szereplőket. Az érzékibb részek leírása is igényes volt, a romantika átérezhető. Evie-t mint főhőst nagyon kedvelem, ritka az ilyen erős és határozott, tettrekész hősnő, aki bármivel képes szembeszállni és nem törik meg, akármilyen veszteség éri. 
Képtalálat a következőre: „arcana rising evie jack”
Forrás: deskgram
A könyv külleme elég szép, a borítója tetszik, bár elég semmitmondó. Tetszik a színvilága, sokkal jobb, mint az előző rész borítója. A viharfelhők és a víztömeg illik a könyv tartalmához. Az örvénylő víz Circe képességére utal. Ő az a karakter, aki Matthew mellett a legtitokzatosabb, legkiszámíthatatlanabb. Nem tudni, megbízhatunk-e benne, vagy a múltbeli árulás miatt ezúttal bosszút akar állni? Képes még bízni a Császárnőben, vagy a vesztére tör? Egy másik fontos kérdés Matthaw kaaraktere köré épül: melyik az igazi arca, mit tud, mit miért tesz, kinek az érdekében munkálkodik? És persze ez a rész is függővéggel zárul. Vajon ezt érezte Evie, mikor az volt az érzése, hogy valami nagy dolog közeleg?

Mindent egybevéve újabb remek könyvet olvashattam Kresley Cole-tól, ez a sorozat szerintem már örök kedvenc marad. Hozza a minőséget kötetről kötetre, izgalom, dráma, fordulatok, romantika és kétségek minden mennyiségben. Nem kérdés, hogy a folytatást is olvasni fogom, ám előtte még lehet sort kerítek a Day Zero című kiegészítő kötetre. 

Értékelés
Történet, cselekmény: 5/5
Karakterek: 5/5
Leírás, stílus: 5/5
Borító, küllem: 5/4.5

Összesen: 20/19.5

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:

Free Blog Templates