2012. január 6., péntek

Lauren Kate: Fallen





Lauren Kate: Fallen (Kitaszítva) 

Van valami fájdalmasan ismerős Daniel Grigoriban. A rejtélyes és zárkózott fiú azonnal felkelti Luce Price érdeklődését, amint a lány meglátja a Sword & Cross bentlakásos iskolában. Ő az egyetlen jó dolog az intézményben, ahol tilos mobiltelefont használni, a többi diák nehéz eset, és minden mozdulatukat biztonsági kamerák figyelik. Csakhogy Daniel nem akarja, hogy bármi köze legyen Luce-höz és mindent megtesz, hogy ezt nyilvánvalóvá tegye a lány számára. De Luce nem képes lemondani róla. Úgy vonzza a fiú, mint az éjjeli pillangókat a tűz fénye, és muszáj kiderítenie, amit Daniel olyan elszántan szeretne titokban tartani... A veszedelmesen izgalmas és sötéten romantikus regény letehetetlen olvasmány és felülmúlhatatlan szerelmi történet. 

Nekem összességében tetszett a könyv. Persze voltak pozitív és negatív oldalai a sztorinak. A történetben sok dolgot előre lehet sejteni, szóval nem sok újat mutat. Viszont azt nem mondanám, hogy kiszámítható, sok rejtély van benne, az olvasó érdeklődését végig fenn tartja.

A főszereplő eszméletlenül butuska és nem mer egy értelmes kérdést feltenni, mindig csak kesereg, emiatt rendkívül bosszantó. A többi szereplő nekem nagyon papírmasé-karakter, például feltűnik az elengedhetetlen cicababa, a vagyány csaj, a titokzatos rosszfiú, a kedves jófiú, a kocka, és a többi szokásos...

Van benne némi logikai hiba is, pl. a főszereplő végig tud és érez valamit, ezt be is akarja bizonyítani, de amikor a fiú ugyanezt(!) elmeséli neki, a lány nem hisz neki! És elrohan, holott az egész könyv arról szól, hogy a srác után kajtat. Számomra ez egyáltalán nem hihető. Kissé karakteridegen vonásnak érzem. És még jó pár ilyen dolog van. 

A mellékszereplőkről nem is beszélve, ők aztán tényleg logikátlanul cselekszenek. A "főgonoszt" az elejétől lehetett sejteni, a vége felé pedig már szinte ordított, hogy nem lehet benne bízni. És meg kellett volna lepődnöm? 

Az epilógus kissé meglepő és előrevetíti a következő kötet fő vonalát, a szerelmi háromszöget, amiről azt hihettük, hogy már nem is létezik.

Mindent egybevéve izgalmas, kissé bugyuta, de szívet melengető, kedves kis történet. Szemléletes leírások vannak benne, és az emberi kapcsolatokra is szép példákat hoz. Meg persze a borító is nagyon elnyerte a tetszésemet. Biztos, hogy a folytatást is elolvasom, mert a sok negatívum ellenére a karakterek szerethetők.

Értékelés:
Borító: 5/5
Tartalom: 5/3
Szereplők: 5/3
Leírás, nyelvezet, stílus: 5/3

Összesen: 20 / 14 pont

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:

Free Blog Templates